Fundaţia Romtelecom pentru români dă startul ediţiei a doua a competiţiei naţionale "Idei tari". Până pe 30 aprilie 2011 tinerii până în 35 de ani se pot înscrie în competiţie cu soluţii multimedia.
Temele propuse pentru concurs, precum crearea unui personaj interactiv online sau aplicaţii speech-to-text, se găsesc pe site-ul dedicat, www.ideitari.ro. Lucrările, care vor putea fi înscrise online pe acelaşi site, vor fi punctate în funcţie de gradul de inovaţie, aplicabilitatea ideilor şi capacitatea de a aduce soluţii, fiind declarată câştigătoare echipa sau persoana care a obţinut cele mai multe puncte.
într-o primă etapă, lucrările participante în concurs vor fi evaluate de un juriu mixt format din profesionişti Romtelecom şi cadre universitare. în a doua etapă, autorii celor mai apreciate 15 lucrări îşi vor susţine proiectele în faţa aceluiaşi juriu, în cadrul unui eveniment dedicat ce va avea loc la Bucureşti.
Cele mai valoroase proiecte vor fi răsplătite cu premii în valoare totală de 10.000 de euro (premiul I - 5000 euro, premiul II - 3000 euro şi premiul III - 2000 euro) şi practică în cadrul Romtelecom.
La prima ediţie a competiţiei, care s-a concentrat pe soluţii telecom, premiul I a fost obţinut de un tânăr de 23 de ani pentru soluţia "Algoritmi genetici aplicaţi în planificarea şi proiectarea reţelelor de telecomunicaţii". Premiul special pentru cea mai originală soluţie propusă a fost acordat lui Chris Bocz Hunor, în vârstă de 13 ani, de altfel şi cel mai tânăr dintre participanţi care a ajuns în finală cu proiectul Tech Home (o soluţie de casă inteligentă).
Competiţia naţională "Idei tari" îşi propune să încurajeze performanţa, să răsplătească pasiunea tinerilor pentru domeniul IT&C şi să stimuleze interesul pentru studiul, cercetarea şi inovaţia în acest domeniu.
Mai multe detalii şi regulamentul oficial sunt disponibile pe site-ul www.ideitari.ro.
Fundaţia "Romtelecom pentru români", înfiinţată în anul 2008, îşi propune iniţierea unor proiecte prin care să susţină cauze sociale care au nevoie de o voce puternică pentru a fi rostite, auzite şi soluţionate. De asemenea, prin această fundaţie, Romtelecom îşi doreşte să transmită dorinţa sa de implicare socială unui public cât mai larg, căruia i se adresează în primul rând ca unui partener. Fundaţia vine ca o extindere naturală a implicării Romtelecom în bunul mers al societăţii româneşti, care s-a concretizat în ultimii ani prin numeroase proiecte susţinute de companie.
|